Правя тази темата тъй като често има въпроси свързани с ВМ двигателите.Повечето от нас знаят,че тези двигатели се слагат не само в моделите на Алфа Ромео,а и много други, като :Крайслер,Форд,Опел,Ровър и т.н. Много глупости се пишат по форумите от "майстори","специалисти" и не знаещи за тези двигатели.Надявам се,че темата ще бъде полезна,не само за нас. Ще кача файлове за основен ремонт на двигателя.Ако някой има също ръководства за ремонт,снимки на ремонти които е правил,съвети,проблеми,въпроси нека пише в тази тема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
VМ двигатели - ремонт и проблеми свързани с тях
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщениеКои , къде и за каква сума може да се направи основен ремонт на VM32B .Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.
Comment
-
Имай в предвид,че отвориш ли го двигателя ще излезнат и други неща за смяна и ремонт.
Както каза Милен най-удачния вариант е смяна на ризи,сегменти,биелни лагери,проверка за херметичност на главите,шлайф и пасване клапани.За смяна на основни лагери и лагери на разпределителния вал вече става сериозен ремонта,както и сумата.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Много сериозна сума се събира , ако се стигне до основен ремонт , май че стой на трупчета. Много е кофти пазара в момента , иначе бих я продал , но никви пари немога да й взема.Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0
Comment
-
То каквато и кола да се вземе дойде ли време за ремонт сумата си е сериозна за всички модели.Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
Относно ремонта на главите който направих искам да поясня някой работи:целият ремонт излезе на базата че главите бяха подаръки са от крайслер вояджър 2000 год. а оригинално тези бяха с две шпилки и от там се налага смяната на капак на клапани както се и вижда на снимките.Инъче тези глави с двете шпилки са си доста скъпички за втора употреба зависи от състоянието между 200-250 лв. и са кът докато тези с една шпилка са по разпостранени и по евтени факт.Имам излишни в момента някой работи ако на някой нешто му трябва да пише ще помагаме.
Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991
Comment
-
Първоначално публикувано от MILEN 76 Покажи съобщениеДоколкото знам много малко хора се хващат да ги правят.Като цяло един основен ремонт с чатите и труда излиза около 2000 лева.За мен поне е по одачен варианта ризи,сегменти,лагери,старите бутала ако са читави и газ.Цялата работа по ремонта я оскъпяват буталата.Ризата е около 70 лв. а бутало с риза около 450лв. товаса груби цени които са ми по памет от преди две и нещо години.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Зависи от състоянието му аз карах преди на шлаифистите три да ги мерят и стана така че и трите само дето си ги и разкарвах пък на вид няма износване.
и между другото той тъй или инъче е на парчета така че задължително сегменти и лагери аз лично бих направил така така,че пак си има разходи.Last edited by MILEN 76; d.m.y г., 19:35.Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
Тука до няколко дни ще се отваря VM32B и от долу (същия с главите ) така че се очаква още снимков материал.Поздрави на всички.
Днес колицата си намери нов собственик който малко или много разбира,така че снимков материял ще има почва се в Сряда (новата предобивка е 155 2,5 ТД VM 31 B с електрона помпа правеща номера но не е болка за умиране)Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
Comment